Удружење пензионера у Крагујевцу организује низ активности

Градско удружење пензионера у Крагујевцу је и ове године за своје чланове обезбедило пакете помоћи, као и могућност куповине огрева на рате.

Поред тога, ово удружење организује излете и дружења поводом значајних празника.

Једно од највећих и најстаријих удружења у Крагујевцу и Шумадији, Градско удружење пензионера током године организује низ активности и за своје чланове обезбеђује помоћ у виду намирница и других потрепштина за живот.

Удружење је пре почетка зимског периода за социјално најугроженије пензионере обезбедило пакете помоћи и погодности за набавку огрева.

У крагујевачком Дому пензионера организују се дружења и обележавају празници.

У складу са епидемиолошком ситуацијом одржавају се шаховски турнири и друге забавне активности.

Чланови удружења, такође, одлазе на путовања и са културно-уметничким друштвом гостују на различитим манифестацијама.

У циљу заштите здравља најстаријих мештана удаљених села која немају сопствену амбуланту, у сарадњи са локалном самоуправом у плану је оргнизовање одласка медицинских екипа у руралне средине, како би пензионери са тог подручја добили прилику да обаве превентивне прегледе.

У Удружењу пензионера већ праве план излета за наредну годину и надају се да ће епидемијска ситуација бити боља него што је сада.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Удружење пензионера у Крагујевцу организује низ активности”

  1. Dobar dan, moj svekar je 1948godste penzioner je, zivimo u selu Cumic stalno se dele neki paketi penzonerima samo on ne dobija nista! Kad pitamo kazu nije imalo, moj svekar ima minimalnu radnicku penziju znacilo bih mu bilo sta sto daju uclenjen je a nema nista. Kome da se obrati? Veliki pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *