Удружењима за пројекте из културе из буџета града 23,8 милиона динара

За финансирање или суфинансирање пројеката, програма и манифестација у култури из буџета града Крагујевца за ову годину издвојено је 23,8 милиона  динара.

Укупно је подржано 79 пројекта.

Град Крагујевац је за финансирање или суфинансирање укупно 79 пројеката, програма и манифестација у култури из овогодишњег буџета издвојио 23,8 милиона динара.

Подржани су пројекти из различитих области уметничког стваралаштва, међу којима су сталне културне манифестације у граду Крагујевцу попут Интернационалног фестивала уметника хармонике, Интернационалног џез феста, Интернационалног фестивала камерне музике, Арсенал феста и КРАФ-а.

Подржани су репрезентативни пројекти који су слика крагујевачке културне сцене и симбол града Крагујевца, програми у области аудио- визуелне уметности, квалитетне изложбе слика, фото-документарне поставке, пројекти у циљу јачања међународне културне сарадње.

Град је препознао и значај едукативних пројеката чија су циљна група деца и млади, како би се и они укључили у културни живот Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *