Уџбеник „Астма у деце“ специјалисте из области педијатрије и пулмологије, проф. др Анђелке Стојковић

На Факултету медицинских наука, одржана је промоција уџбеника „Астма у деце“ чији је аутор водећи специјалиста из области педијатрије и пулмологије, проф. др Анђелка Стојковић.

Уџбеник је намењен дипломцима медицине, односно будућим специјалистима пулмологије, имунологије, педијатрије.

Књига скреће пажњу на иновативне методе у лечењу астме, а истичу се и разлике у манифестацији астме код дечака и девојчица. 

Уџбеник „Астма у деце“ написан је на основу дугогодишњег искуства професорке Анђелке Стојковић, специјалисте педијатрије и субспецијалисте пулмологије.

Докторка Стојковић је до сада објавила бројне научне радове, а њена посебна интересовања су астма, алергијски ринитис, екцем, инфекције дисајних путева, имунолошки статус детета, цистичне фиброзе.

Добитник је Повеље Српског лекарског друштва.

Књига доноси актуелне податке који се односе на фенотипове астме у свету.

Највећи проблем са којим се суочавају и пацијенти и пулмолози је неадекватно контролисана астма, наводи Стојковић.

Прроф. др Анђелка Стојковић дипломирала је на Медицинском факултету у Београду, а потом специјализирала, магистрирала и докторирала такође на Медицинском факултету у Београду.

На Факултету медицинских наука у Крагујевцу ангажована је од 1994. године.

Предавач, затим шеф Катедре за специјализацију из педијатрије.

На Клиници за педијатрију Универзитетског клиничког центра начелник је Одељења за пулмологију, алергологију и кардиологију.

Један је од водећих и најугледнијих професора и доктора у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *