УГ „Крени-промени“ информише наставнике и родитеље о бесплатним уџбеницима Фондације „Алек Кавчић“

Ако би се сви ученици шестог разреда основне школе у Крагујевцу определили за уџбенике Фондације „Алек Кавчић“ била би остварена уштеда у укупном износу од преко 20 милиона динара.

То показује рачуница Удружења грађана „Крени-промени“ које ће у наредном периоду информисати наставнике и родитеље о бесплатним уџбеницима ове фондације одобреним од стране Министарства просвете.

Удружење грађана „Крени промени“ подсећа да Фондација „Алек Кавчић“ ученицима од првог до осмог разреда основне школе пружа могућност бесплатног преузимања и коришћења уџбеника, лектире и других књига у ПДФ формату.

Ова издања доступна су на сајту besplatnabiblioteka.org, а могу се поручити и у штампаном облику, по цени од 2,2 динара по страни.

С обзиром на цене уџбеника других издавача и трошкове опремања ђака пред почетак нове школске године, Удружење „Крени-промени“ ову опцију види као прилику за значајну уштеду новца.

У овом удружењу наглашавају да су уџбеници Фондације „Алек Кавчић“ одобрени од стране Министарства просвете.

Удружење грађана „Крени-промени“ се овим поводом обратило крагујевачким основним школама са молбом за одобрење термина у трајању од петнаестак минута, за упознавање наставника и Савета родитеља за овом могућношћу.

Уколико одговор буде позитиван, презентација бесплатних уџбеника Фондације „Алек Кавчић“ у основним школама на територији града биће организована у току следеће недеље. 

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *