Угоститељи остају закључани

Влада Србије одлучила је, на предлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид-19, да од јутрос од 6 часова остају затворени угоститељски објекти – кафићи, ресторани, ноћни клубови и барови, тржни центри.

Све остале делатности и услуге које су прошле недеље имале паузу у раду, од данас раде до 20 часова, а поједине до 21 сат.

Предузетници у Крагујевцу кажу да много значи отварање, али и да су потрошачи збуњени ко и како ради.

Сви објекти продаје хране, установе културе- биоскопи, позоришта, галерије могу да раде до 21 час док уз поштовање одређених услова могу да раде до 20 часова и остали предузетници.

У Народну библиотеку „Вук Караџић“ од јутрос наизменично долазе читаоци. Углавном траже што лакшу литературу да би савладали тешко време.

Како је саопштено из Владе Србије, сви објекти који буду отворени морају обезбедити поштовање мере од минимум девет квадртатних метара по особи или посетиоцу, а изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане у којима мора бити обезбеђено 16 квадратних метара по особи.

Фризерски салони од данас поново раде. Већина њих се све време стриктно придржавала мера и поштовала прописе о броју муштерија у салону, а заказивало се и пре короне улепшавање косе.

Угоститељским објектима дозвољена је шалтерска продаја хране и пића 24 сата дневно.

Достава хране је једина делатност која ради без прекида,али појављују се проблеми, увећани трошкови.

Хотелски ресторани и кафеи могу до 21 сат услуживати само и искључиво госте хотела са пријављеним боравком.

Влада Србије истакла је да ће од данас бити појачан инспекцијски надзор поштовања мере – дозвољеног простора по особи унутар објекта као и постојање ковид редара у датом објекту.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *