Ухапшени преваранти из Београда

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу Основног јавног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против двојице Београђана старости 50 и 28 година, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара.

Сумња се да је млађи мушкарац, крајем 2016. године, код Тржног центра „Плаза“, пришао старијем Крагујевчанину говорећи му нешто на језику који није разумео, а да је потом наишао 50-годишњак који је оштећеном превео да се ради о странцу коме се покварио аутомобил, као и да на продају нуди златан накит јер му је неопходан новац за поправку.

Како би превара била веродостојна, 50-годишњак је купио део накита, а оштећени је, верујући да се ради о накиту велике вредности, купио остатак за 180 швајцарских франака.

Полиција је осумњичене привела приликом покушаја преваре на исти начин и од њих одузела 57 бижутеријских ланчића, као и 1.220 евра за које се сумња да потичу од извршених превара.

У сарадњи са полицијом у Чачку и Пожаревцу расветљена су још три кривична дела која су, како се сумња, двојица Београђана извршила на подручју ових полицијских управа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *