Ухапшено пет особа, оштетили буџет за 100 милиона динара

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су малверзацијама оштетиле буџет Републике Србије за више од 100 милиона динара, саопштио је МУП.

Ухапшени су 40-огодишњи Б. Р., одговорно лице ПР „Душан Коп“, и ПД „ Душан коп градња“ ДОО из Крагујевца због постојања основа сумње да је извршио кривична дела прање новца и пореска утаја, као и 30-огодишњи М. А., 30-огодишњи С. Р., 25-огодишњи М. А.  и 43-огодишњи Н. Ш., сви из Крагујевца, осумњичени за кривично дело пореска утаја у помагању.

Сумња се да је Б. Р., у намери да себи прибави противправну имовинску корист, од 1. јануара 2019. до хапшења, на основу фиктивних рачуна плаћао наводне услуге предузетничким радњама које су отворили четворица осумњичених, а који су потом новац дизали са рачуна и предавали на руке Б. Р.

На тај начин Б. Р. је, како се сумња, присвојио више од 32 милиона динара и оштетио буџет Републике Србије за преко 100 милиона динара.

Он се терети да је тако стечен новац улагао у куповину непокретности, 15 возила, једног стана и изградњу две куће, а потом део те имовине продао како би прикрио порекло новца који потиче из криминалне делатности.

Б. Р., М. А. и С. Р. одређено је задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су М. А. и Н. Ш, уз кривичну пријаву приведени тужилаштву.

Акцију су спровели припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, Одсек Јагодина, у сарадњи са Сектором пореске полиције, Одсек Крагујевац, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужулаштва у Краљеву.

One thought on “Ухапшено пет особа, оштетили буџет за 100 милиона динара”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *