УКЦ Крагујевац организовао бесплатне превентивне прегледе

Министарство здравља је данас организовало превентивне прегледе за грађане у 200 здравствених установа у Србији у циљу ране дијагностике и превенције болести.

Превентивни прегледи организовани су и у Универзитетском клиничком центру Крагујевац.

Грађани су имали прилику да без здравственог осигурања и заказивања дођу и обаве прегледе и провере своје здравље код лекара специјалиста.

У Универзитетском клиничком центру у Крагујевцу прегледи су организовани на три локације – Центру за интернистичку онкологију, Центру за рехабилитацију где су прегледана деца предшколског и школског узраста и у Клиници за педијатрију.

Акцији се одазвао велики број грађана који су искористили прилику да ураде лабораторијске анализе, прегледају се и на тај начин провере своје здравље.

Лекари истичу да су превентивни прегледи кључни у проценту успешности излечења свих болести и апелују на грађане да искористе ову могућност и одазову се оваквим акцијама.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *