УКЦ Крагујевац спреман за нови талас ковида 19

Универзитетски клинички центар у Крагујевцу, који покрива шест региона у Србији, спреман је за нови четврти талас ковида 19 који се, према речима др Предрага Саздановића, директора те здравствене установе, очекује половином августа.

У овом тренутку спремно је око 100 болничких места, а уколико буде потребно повећаће се број постеља.

Судећи према тренутној ситуацији, четврти талас вируса корона је неминован. Универзитетски клинички центар Крагујевац спреман је за епидемијски удар и најаву индијског делта соја који се појавио у Србији.

Масовније заражавање очекује се већ половином августа, а можда и раније.

Уколико буде већи број пацијената, у Универзитетском клиничком центру ће проширити капацитете, али ће отварање ковид клиника утицати на орагнизацију рада са болесницима који нису ковид позитивни.

У овом тренутку, Универзитетски клинички центар Крагујевац збрињава и хируршке и онколошке пацијенте.

У Шумадијском округу на вакцинацију јављају се пре свега старији и грађани средњег животног доба, док је наслабији одзив младих од 18 до 26 година.

У Крагујевцу је до сада ревакцинисано око 50,8 одсто становника.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.