Укидање роминга на Западном Балкану

Од овог лета, грађани Западног Балкана више неће морати да брину због цене роминга, који се укида на основу међудржавних споразума, а на захтев Европске уније.

Прва фаза примене споразума почела је 2019. године, када је цена роминга смањена за 80 одсто, док је друга фаза, односно потпуно укидање роминга за грађане држава Западног Балкана најваљена за 1.јул 2021. године.

Вест је обрадовала грађане, а имајући у виду свакодневни проток  телекомуникација између привредника, али и физичких лица са својим породицама које живе у региону, то се очекују и уштеде код ових економија.

Министарка трговине, туризма, телекомуникација Татјана Матић недавно је најавила да је наредни корак смањење трошкова роминга између земаља Западног Балкана и Европске уније и да ће бити припремљен до краја године.

У складу је са Акционим планом за развој заједничког регионалног тржишта за период од 2021. до 2024.године који је усвојен на састанку лидера у оквиру Балканског процеса одржаном у Софији 10. новембра прошле године. 

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *