Улица Вите Џајевића асфалтирана после више од шест деценија

Улице Вите Џајевића и Косте Јовановића у Сушици асфалтиране су после више од шездесет година.

Житељи овог дела Крагујевца нису крили задовољство што им је после толико деценија решен један од најзначајнијих инфраструктурних проблема.

За асфалтирање ових улица утрошено је 2,2 милиона динара, а радове, које је изводило ЈКП Шумадија, je обишао градоначелник Никола Дашић са сарадницима.

Житељи улица Вите Џајевића и Косте Јовановића у насељу Сушица су 65 година муку мучили са неуређеном путном инфраструктуром.

Улице које су на непуна два километра од центра града, у такозваној А зони, окружене су асфалтом, а ове две су понекад насипане шљунком и каменом који временом однесе вода, док рупе остану и направе кратере да се једва и пешке пролазило.

Велика заслуга за решавање једног од животних питања за осамдесетак породица у овим улицама припада савету месне заједнице.

Мештани овог дела града добијали су обећања од сваке власти да ће им улице бити асфалтиране и то углавном пред изборе, чак су морали и протесте да организују да би привукли пажњу надлежних.

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић каже да је просто невероватно да ниједна власт до данас овај проблем није решила.

За асфалтирање улица Вите Џајевића у дужини од 163 метра и Косте Јовановића од 80 метара утрошено је више од 200 тона асфалта.

Радови су коштали 2,2 милиона динара, а изводило их је ЈКП Шумадија Крагујевац.

ЈКП Шумадија Крагујевац ће наредних дана започети радове на паркингу у улици Срете Младеновића.

У плану је и асфалтирање појединих мањих улица у градским насељима, а упредо са тим пословима интезивно се ради на сређивању атарских путева.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *