„Уместо ружа, даћемо крв“

Удружење “Актив града Крагујевца” је, поводом 8. марта, организовало традиционалну акцију добровољног давања крви којој су се одазвали гости целе Србије.

У кампањи под слоганом „Уместо ружа, даћемо крв“, прикупљено је 55 јединица драгоцене течности за пацијенте који се налазе на лечењу у Универзитетском клиничком центру Крагујевац.

Актив града Крагујевца је добитник више признања за организацију бројних хуманитарних активности.

„Актив града Крагујевца“ је и ове године, поводом Међународног дана жена организовао акцију добровољног давања крви у којој су учествовале даме из Крагујевца, Бора, Београда, Чачка, Јагодине, Лапова, бројни пријатељи удружења и активисти организација са којима Актив сарађује деценијама уназад.

Учесници у хуманој акцији кажу да су желели да помогну некоме коме је драгоцена течност потребна за лечење. У Активу града Крагујевца најављују нове кампање за наредни период.

Удружење је акцију добровољног давања крви спровело у сарадњи са градом, градском организацијом Црвеног крста и донаторима.

Након акције у просторијама Црвеног крста је организовано дружење одакле је поручено да је добровољно давање крви хумани чин, уз апел млађима да се одазову позиву и дају драгоцену течност која неком може спасити живот.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *