„Уместо ружа даћемо крв“

Удружење Актив града Крагујевца и Градски одбор Покрета Снага Србије Крагујевац, организовали су акцију добровољног давања крви под слоганом „Уместо ружа даћемо крв“ у част осмог марта.

Учешће су узели гости из целе Србије као и побратимске oрганизације. Иницијатор акције је Клинички центар Крагујевац.

Двадесета традиционална акција добровољног давања крви организована је данас у Служби за трансфузију Клиничког центра Крагујевац.

Удруженим снагама Градски одбор Покрета снага Србије и Удружење добровољних давалаца крви Актив Крагујевац, уз много пријатеља који су се одазвали овој акцији, прикупили су драгоцену течност за већи број пацијената који чекају на операције у крагујевачком Клиничком центру.

Председник Градског одбора Покрета снага Србије Ранко Јанић задовољан је одзивом грађана, уз напомену да су за све добровољне даваоце крви припремљени пригодни поклони.

Да хуманост не броји године, доказало се и данас. Један од млађих давалаца је 21-годишњи младић који, у жељи да помогне другима, крв даје већ шести пут.

Организатори најављују да ће и у наредном периоду организовати сличне акције које ће, такође, имати хуманитарни карактер.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.