Унапређење бокса у Крагујевцу

Председник Боксерског савеза Србије, Ненад Боровчанин, боравио је недавно у Крагујевцу. Он је са представницима локалне самоуправе и Боксерског клуба „Раднички“ разговарао о унапређењу овог спорта у граду.

Боровчанин је за нашу телевизију изјавио да организација савезне лиге, у којој се такмичи и крагујевачки Раднички, представља велики корак у развоју српског бокса.

После дужег низа година организована је савезна боксерска лига у којој се такмичи шест клубова.

Најзаслужнији за формирање такмичења је некадашњи боксер, Ненад Боровчанин, који је пре годину дана дошао на место председника Боксерског савеза Србије са жељом да овај трофејни спорт врати на некадашњи ниво.

Боровчанин сматра да ће, уз едукацију тренера, бесплатне школе бокса за децу и боље услове у клубовима, лига допринети развоју бокса у Србији.

На инсистирање председника савеза у лиги се такмичи и крагујевачки Раднички који има младу и перспективну екипу.

Током боравка у Крагујевцу, Боровчанин је са представницима локалне самоуправе и Радничког разговарао о унапређењу бокса у Крагујевцу.

Боровчанин је изјавио да ће се у наредном периоду радити на развоју омладинске школе бокса, стручном усавршавању тренера и стварању бољих услова за припреме репрезентативаца.

Он очекује да ће то ускоро дати резултат и да ће Србија поново имати освајаче медаља на највећим светским такмичењима.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *