Унапређење еУправе уз помоћ Влада Швајцарске

Влада Швајцарске кроз програм Свис Про, објавила је јавни позив за подршку локалним самоуправама у унапређењу електронске управе и пружању електронских услуга, како би повећала ефикасност у обезбеђивању бољег приступа услугама и правима грађана.

На информативној сесији која је одржана у Крагујевцу, детаљно су представљени услови и критеријуми јавног позива, како би се локалне самоуправе боље припремиле за достављање предлога пројеката.

Влада Швајцарске ће са 350.000 евра подржати до 40 локалних самоуправа, а јавни позив за градове у Србији отворен је до 19. августа.

Право учешћа на конкурсу има 96 српских градова и општина, који могу да конкуришу и за набавку ИТ опреме и лиценцираног софтвера у вредности од седам до девет хиљада евра, при чему је потребно да локална самоуправа наведе који вид техничке подршке им је потребан како би се унапредила електронска управа.

Према најавама, пет пројеката биће одобрено из области успостављања електронске управе и услуга за етничке мањине, а исто толико за унапређење учешћа грађана у доношењу одлука електронским путем.

Програм Свис про локалним самоуправама пружиће техничку подршку прилагођену њиховим индивидуалним потребама, како би се развили и унапредили интерни процеси и процедуре, али и развиле постојеће, или нове електронске услуге.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *