Унапређење и промоција рачуноводствених знања на Економском факултету

На Економском факултету Универзитета у Крагујевцу одржан је четврти научни скуп „Рачуноводствена знања као чинилац економског и друштвеног напретка“.

Основни циљ овог скупа је креирање, унапређење и промоција рачуноводствених знања.

На овогодишњем четвртом научном скупу, резултате својих теоријских истраживања у области рачуноводства, ревизије и пословних финансија представио је 71 аутор из четири земље.

На конференцији у Крагујевцу презентовано је 36 радова кроз више панела.

Теме које су биле заступљене пратиле су, између осталог, одрживи развој, зелену транзицију, нефинансијско извештавање.

Циљ ових активности је успостављање и јачање сарадње између економске заједнице и праксе како би се заједнички суочили са проблемима које доноси зелене економија и добили одговоре и решења на веома важна питања о одрживости на индивидуалном, локалном, регионалном нивоу.

Овај научни скуп први пут је организован 2021. године у знак сећања на професора доктора Слободна Малинића који је оставио неизбрисив траг у економској науци.  

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *