Унапређење репродуктивног здравља младих

За финансирање програма контроле у области јавног здравља за ову годину град Крагујевац је обезбедио око четири милиона динара.

Програмима контроле у области јавног здравља припада и унапређење репродуктивног здравља младих, а овај пројекат Град реализује са Институтом за јавно здравље Крагујевац.

Саветовалишта која постоје при здравственим установама су право место где млади могу да добију тачне и проверене информације од стручних здравствених радника.

Саветовалиште за ХИВ и полно преносиве болести основано је ради очувања и унапређења репродуктивног здравља младих и подизању свести код младих о значају одлука које доносе и избора које праве.

Када је реч о репродуктивном здрављу, младима је најпотребнија тачна и правовремена информација. Те информације обично не добијају у породици.

Саветовалишта која раде при здравственим установама прилагођена су младим људима, јер са омладином раде вршњачки едукатори.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *