Унапређење здравствено-васпитног система у основним школама

До краја школске године за крагујевачке основце биће организован низ едукативних предавања о здрављу и значају превенције.

Циљ програма, који спроводе Институт за јавно здравље и Завод за стоматологију уз подршку локалне самоуправе, је унапређење здравља младих.

Тим поводом, у згради Градске управе, одржан je састанак са представницима основних школа у граду.

Унапређење здравља младих и јачање свести о здравим стиловима живота главни су циљеви едукативних предавања која ће бити организована у основним школама.

План је и да се сви значајни датуми по Kалендару здравља обележавају у школама.

Пројекат, који реализују Институт за јавно здравље и Завод за стоматологију, спроводи се дужи низ година, али сада, после две године пандемије, добија на значају.

Боља сарадња и координација био је циљ састанка са представницима крагујевачких школа.

Многе школе у свом наставном плану имају предвиђене здравствено-васпитне активности, али је намера да се организација подигне на виши ниво.

Предавања ће се одржавати у крагујевачким основним школама по Календару јавног здравља, а након тога биће организована и за средњошколце.

На састанку се разговарало и могућностима да се централне здравствене манифестације организују у различитим школама у граду.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.