Уништена неексплодирана убојна средства

Неексплодиране гранате, ручне бомбе и ПА меци, пронађени приликом грађевинскох радова на територији Крагујевца током ове године, уништени су данас на територији безбедној за овакве операције.

Eкипа РТК  данас је  пратила Тим за уништавање неексплодираних убојитих средстава.

Опасан експлозив екипа за уништавање убојитих средстава преузета је на локацији познатијој као Тенкодром, у улици Владимира Роловића.

У специјално возило утоварене су ручне бомбе пронађене на крагујевачкој депонији и у селима Бадњевац и Ресник, у јулу ове године, артиљеријске гранате, пронађене 15. и 22. августа, приликом радова у улици Саве Ковачевића и метак, калибра 33 милиметара, пронађен пре неколико дана у Змај Јовиној улици у Крагујевцу.

Тим за уништавање неексплодираних убојитих средстава, Управе за ванреден ситуације у Крагујевцу, Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, прецизније вођа тима Петар Лекић, одлучио је да убојита средства убуду уништена на једној од дозвољених локација за ове намене.

Овога пута било је то село Горње Комарице, 15-так километара удаљено од Крагујевца.

Неексплодиране ручне бомбе, гранате и меци датирају из Првог и Другог светског рата, а део пронађених експлозивних средстава су заоставштина претходног рата на овим просторима.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *