Универзитет у Крагујевцу домаћин конференције за примењену вештачку интелигенцију

Примена Стратегије развоја вештачке интелигенције у Србији до 2025. године требало би да резултира економским растом, унапређењем јавних услуга и развојем вештина за послове будућности.

С обзиром на то да су ефекти вештачке интелигенције већ видљиви, очекује се да ће ова технологија обликовати развој свих сегмената привреде и друштва.

Овој теми је посвећена прва српска конференција за примењену вештачку интелигенцију, чији је домаћин Универзитет у Крагујевцу.

Прва српска конференција за примњену вештачку интелигенцију окупила је у Крагујевцу више од 100 учесника.

Научници из Србије и окружења представиће своје резултате у различитим областима примењене вештачке интелигенције, а један од циљева је интензивније ангажовање младих истраживача и размена искустава академске заједнице и привреде.

С обзиром на широку примену, вештачка интелигенције је значајна за друшво у целини.

Србија улаже велике напоре и спроводи низ активности како би научницима у овој области били обезбеђени адекватни услови за рад и постизање бољих резултата.

Организатор конференције је Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Српском академијом наука и уметности.

Прилика да угости професоре врхунских светских универзитета још једна је потврда статуса Крагујевца као важног универзитетског центра .

Прва српска конференција за примњену вештачку интелигенцију биће завршена сутра.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *