Универзитетска галерија у Крагујевцу обележила деценију рада

Универзитетска галерија у Крагујевцу недавно је прославила јубилеј – 10 година успешног рада.

Због пандемије корона вируса, Универзитетска галерија није била у прилици да на свечани начин обележи деценију постојања, али је урађен документарни филм у коме су приказане све њене активности и догађаји који су организовани у овом уметничком простору.

Универзитетска галерија отворена је у септембру 2010. године.

Документарним филмом који је снимљен поводом значајног јубилеја, ова организациона целина у саставу Универзитета у Крагујевцу је желела да шири аудиторијум подсети на бројне активности у овом јединственом простору током деценије постојања.

У документарном флиму су приказане организоване изложбе, концерти, књижевне вечери, научни скупови и промоције.

За 10 година постојања, у Универзитетској галерији отворена је 61 изложба и одржано 104 концерта и 32 тематске вечери.

Током свог постојања, галерија је „оживела“ простор Универзитетске библиотеке и дала посебан допринос културно-уметничком животу Универзитета и Града.

На овом месту спајају се различите уметности по чему је оно препознатљиво и као таквцо даје посебан печат академском животу у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.