Универзитетски клинички центар Крагујевац данас без ковид пацијената

После две и по године пандемије корона вируса, Универзитетски клинички центар Крагујевац данас нема ниједног ковид пацијената, казао је на седници Градског штаба за ванредне ситуације директор ове здравствене установе проф. др Слободан Милисављевић.

Он је додао да су се све клинике вратиле својим редовним активностима, док је део Инфективне предвиђен за потенцијалне ковид пацијенте.

У Шумадији је закључно са јучерашњим даном регистровано 27 новозаражених корона вирусом, док је у Србији, према последњем пресеку, потврђено 258 нових случајева инфекције.

У ковид делу Универзитетског клиничког центра Крагујевац више нема пацијената, али то не значи да је пандемија готова.

Директор ове здравствене установе каже да је вирус и даље присутан и да су због тога превентивне мере још увек на снази.

На данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације усвојен је извештај о стању извршених припрема за спровођење мера заштите од поплава, клизишта ерозија и одрона. Надлежни тврде да највљене падавине неће угрозити фуннкционисање града.

Приликом образлагања извештаја о извршеним припремама за одбрану од града на територији Крагујевца, наглашено је да су од 15. априла до 3. јуна на овом простору испаљене 373 ракете, што је рекорд у последњих 15 година.

Највећа штета у граду до данас је забележена у ноћном дејству 27. и 28. маја на укупној површини од 90 хектара.

На данашњој седници Штаба за варедне ситуације је констатовано да је град Крагујевац уредно снабдевен хемијски исправном водом и да су постојећи капацитети довољни за наступајућу летњу сезону.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.