Упознајмо и заштитимо природу едукацијом младих

Удружење Зелени мир Србије и Планинарско друштво Жежељ, реализују пројекат под називом Упознајмо и заштитимо природу, са циљем да едукују децу о екологији кроз неколико радионица.

Малишани ће сазнати нешто више о улози и значају птица, а видеће како изгледа етерична башта од рециклажних ауто гума и хотел за инсекте.

Удружење Зелени мир Србије и Планинарско друштво Жежељ, већ неколико година уназад на Аџиним ливадама граде Еколошки центар.

Идеја је да малишане предшколског и школског узраста на том простору упознају са улогом и значајем птица и угроженим врстама.

Прва радионица је реализована. Малишани заједно са овим удружењима учествовали су у прављењу кућица за птице, које ће касније бити поклоњене појединим образовним установама.

Иначе Етерична башта, кућице за птице, хотел за инсекте налазе се у склопу комплекса Планинарског друштва Жежељ на Аџиним ливадама.

У плану су и радионице у смислу едукације младих о биодиверзитету, рециклажи, значају биљних и животињских врста.

Хербаријум о лековитим биљкама биће изложен у склопу планинарског дома на Аџиним ливадама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.