Упознајте новог градоначелника Крагујевца

Нови градоначелник Крагујевца, одлуком већине одборника је Никола Дашић.

Дашић на тој функцији наслеђује Радомира Николића, који је на месту првог човека града у периоду од 2014. до данас провео укупно шест година.

По занимању је дипломирани економиста и официр.

Завршио је Економску школу у Крагујевцу и Војно-техничку академију у Београду.

Од 2012. године био је радно ангажован у Народној банци Србије.

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, рођен је 4. марта 1975. године.

Потиче из официрске породице, што је донекле и утицало да, након Средње економске школе у Крагујевцу, студије заврши на Војно-техничкој академији у Београду 2002. године као дипломирани економиста и официр.

Каријеру је започео звањем потпоручника у логистичкој бригади за снабдевање и опремање Генералштаба и Министарства одбране.

Радну каријеру 2005. године наставља у Агенцији за приватизацију Републике Србије, прво као помоћник руководиоца пројекта, а касније и као директор регионалног центра у Крагујевцу.

Радни однос у Народној банци Србије заснива 2012. године на позицији директора одељења Принудне наплате у Крагујевцу.
Неколико месеци касније, на позив Гувернера Народне банке Србије, прешао је у Београд ради додатног ангажовања на месту личног саветника за регионални надзор у филијалама у Крагујевцу, Нишу и Ужицу и по овлашћењу Гувернера координатор Сектора за послове са готовином и трезорским одељењима у филијалама у Београду и Новом Саду.

Никола Дашић је један од оснивача градског одбора СНС-а у Крагујевцу и члан Извршног одбора странке.

Говори енглески језик. Супруг је и отац три ћерке.

Љубитељ је природе, активни планинар и бициклиста.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.