Упозорење на обилне падавине

Републички хидрометеоролошки завод и Сектор за ванредне ситуације упутили су надлежној Градској управи у Крагујевцу, као и свим општинама Шумадијског управног округа, упозорење о стању приправности због обилних падавина које се очекују у току ноћи и наредна два дана.

У Одељењу за ванредне ситуације у Крагујевцу наводе да су у стању приправности сва Јавно комунална предузећа и њихова механизација и да су екипе спремне за деловање услед непредвиђених околности које изазивају временске непогоде.

У Одељењу за ванредне ситуације наводе да на територији града Крагујевца услед кише није било изливања воде из речних водотокова.

На терену су биле екипе Јавно комуналног предузећа Водовод и канализација које су надлежне за одржавање фекалне канализације.

Запослени Предузећа „Шумадија“, имали су надзор над кишним колекторима. На територији града Крагујевца било је више удара грома а комисија која ће сутра прионути на посао утврдиће колики је проценат штете коју су пријавили грађани.

У складу са градском одлуком, на основу процене комисије локална самоуправа ће домаћинствима исплатити одштету у износу од 30 одсто од утврђене штете.

Велики проблем услед обилних падавина имају становници Комаричке улице у насељу Илићево јер кишна канализација не може да прими велику количину воде.

У Месној заједници Филип Кљајић и делу насеља Лекина бара киша такође прави велике проблеме. На том месту услед обилних падавина вода се прелива на све стране.

Синоптичари најављују кишу током ноћи и у наредна два дана. У одељењу за ванредне ситуације позивају грађане да уколико буде проблема одмах позову Ситуациони центар који је формирала локална самоуправа. Позив на телефон 0800 112 113 је бесплатан а центар је на услузи грађанима 24 сата.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *