Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи

Стална конференција градова и општина и Савет Европе потписали су уговор о спровођењу пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“.

Пројекат реализују у сарадњи са Министарством управе и локалне самоуправе.

Прва фаза спроведена је у Крагујевцу, а наша локална самоуправа оцењена као пример добре праксе у Србији.

Пројекат за који је из буџета Европске уније издвојено четири милиона евра траје три године.

Градови и општине у Србији су, кроз прву фазу пројекта „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи“, добиле значајну подршку у успостављању функције управљања људским ресурсима и стручног усавршавања локалних службеника.

Овај пројекат реализован је у 20 градова и општина међу којима је био и Крагујевац.

Пројекат подразумева едукацију и јачање капацитета, када је реч о управљању људским ресурсима и изградњи система за стручно усавршавање.

Другом фазом пројекта предвиђен је низ активности које имају за циљ подршку градовима и општинама и подразумевају серију едукација које се односе на јачање локалних капацитета у пружању квалитетних услуга грађанима.

Председник Скупштине града Крагујевца, Мирослав Петрашиновић рекао је да је пројекат веома важан јер је крајњи циљ већи степен ефикасности градских службеника који раде са грађанима у локалној администрацији.

Стручно усавршавање службеника води ка већем квалитету услуга грађанима који, као крајњи корисници, треба да буду задовољни радом локалне самоуправе.

Крагујевац је од свих градова и општина у Србији у којима је реализована прва фаза овог пројекта оцењен као пример добре прксе наводе сарадници Савета Европе.

Током друге фазе реализације, пројектне активности биће бити организоване у 20 локалних самоуправа, којима ће се прикључити још 30 нових градова и општина.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *