Упућен допис МУП-у због огласа за продају бесплатних ваучера

Помоћница министра туризма Дуња Денић изјавила је да је министарство одмах по сазнању да су се појавили огласи за продају ваучера за одмор у Србији, које су грађани добили бесплатно, реаговало и упутило допис Министарству унутрашњих послова.

Вредност ваучера је 10.000 динара, а на друштвеним мрежама појавили су се огласи у којима се ови ваучери нуде по цени од 3.000 до 5.000 динара.

Она је нагласила да су грађани од поште добили евентуалну потврду да је њихов захтев примљен, али не и да је проверено да ли они испуњавају услове.

Помоћница министра туризма истиче да је сваки ваучер персонализован, односно да садржи личне податке корисника и матични број, као и назив угоститељског објекта где је извршена резервација. По коришћењу ваучера свакако је у обавези да дати ваучер потпише и корисник гост и угоститељ. Она тврди да су позиви за продају персонализованих ваучера бесмислени и да свако ко то чини ризикује да сноси одређену кривичну одговорност. Исто важи и за угоститеље, јер они приликом евидентирања госта, односно корисника ваучера морају да провере личне податке.

Припремио новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *