Урађене прве електрофизиолошке процедуре срца

На Клиници за кардиологију Клиничког центра у Крагујевцу урађене су прве електрофизиолошке процедуре срца, које су до сада рађене само у Београду и Сремској Каменици.

Метода којом се дијагностикује и лече најтеже аритмије, постаје станданрдна процедура и у Крагујевацу.

На Клиници за кардиологију Клиничког центра у Крагујевцу, почела је са радом сала за електрофизиологију, где ће се обављати дијагностика и лечење најтеже аритмије, у ситуацијама када више не могу да помогну лекови ни пејсмејкери.

На електрофизиолошке процедуре пацијенти су до сада чекали и до две године, а очекује се да ће листа чекања бити смањена.

Интервенција, коју тренутно чека 40 пацијената, обавља се у локалкној анестезији, без отварања грудног коша, а брз је и опоравак.

Убрзан рад срца, тврде стручњаци, изазива озбиљне компликације чак и мождани удар.

Новом технологијом уклања се мишићни сноп, који је узрок аритмије.

Овом методом комплетна дијагностика и терапија које се везују за кардиологију су заокружене у Клиничком центру Крагујевац.

Недостаје кардиохирургија, али када је у питању кардиологија крагујевачки лекари пружају све здравствене услуге које пацијенти добијају и Клиничком центру Србије, односно Институтима за кардиоваскуларне болести.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *