Уручене стипендије најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу

Поводом обележавања Светог Саве, у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу организована је Светосавска академија на којој су најбољим студентима кргујевачког Универзитета уручени уговори о стипендирању.

Крајем протекле године Универзитет у Крагујевцу расписао је Конкурс за доделу стипендија у циљу подстицаја напредовања најбољих студената, младих научних радника и уметника са 12 факултета крагујевачког Универзитета.

Стипендије су додељене најбољим студентима завршне године основних академских и интегрисаних студија.

Управни одбор Фондације за стипендирање је донео одлуку да у календарској 2022. години стипендира по једног студента са свих 12 факултета Универзитета у Крагујевцу.

Једино су на Филолошко-уметничком факултету, као и претходних година, стипендије добила два најбоља студента, јер се на овом факултету одвијају студијски програми из два поља – поља друштвено-хуманистичких наука-област филологија и поља уметности.

Осим високог просека који су успели да остваре током студирања, добитници стипендија су редовно завшавали сваку годину и полагали све испите у року.

Ове године уручена је и једна стипендија из „Фонда Милеве Попиводе“.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *