Уручени индекси студентима менаџмента у систему здравствене заштите

Трећој генерацији студената Мастер академских студија менаџмент у систему здравствене заштите и првој генерацији новоакредитованог студијског програма Докторске академске студије менаџмент здравственог система,

на Факултету медицинских наука, руководилац ова два програма проф. др Небојша Здравковић уручио индексе и одржао уводно прeдавање.

Више од 30 студената мастер академских студија Менаџмент у систему здравствене заштите чини трећу генерацију овог студијског програма, а индексе је добило и 17 студената новоакредитованог студијског програма Докторске академске студије менаџмент здравственог система.

Према речима руководиоца ова два програма на Факултету медицинских наука, проф. др Небојше Здравковића, ово је први пут у историји Универзитета у Крагујевцу да имамо заједнички студијски програм који спроводе ФМН и Економски факултет.

Уводним предавањима за оба студијска програма, поред професора Здравковића и доц. др Оливере Миловановић са Факултета медицинских наука, присуствовали су и професори са Економског факултета, који ће држати предавања на оба студијска програма менаџмента у здравству- проф. др Марко Славковић и проф. др Милена Јакшић.

За смер Менаџмент у систему здравствене заштите и даље влада велико интересовање.

Траје једну школску годину, а стицањем дипломе на овом студијском програму испуњава кандидат испуњава један од обавезних услова за избор директора здравствених установа утврђених у члану 115. Закона о здравственој заштити.

Већ у првом уписном року на докторским академским студијама попуњено је свих 98 места за које факултет већ има акредитацију, док је на новим докторским студијама Менаџмент у систему здравствене заштите, за које су одобрена 24 места, до сада уписано 17 студената.

Предавања на оба студијска програма званично почињу у суботу и одржаваће се преко зум платформе.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *