Уручени кључеви 216 станова припадницима служби безбедности

Припадницима служби безбедности у Крагујевцу, уручени су кључеви од 216 станова, а који су изграђени из државног програма станоградње.

У  насељу Денино брдо гради се укупно 976 станова у девет стамбених јединица. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин доделио је кључеве за 216 новоизграђених станова за породице припадника служби безбедности.

Тако им је омогућено да реше стамбено питање и да свој посао који представља ризик по њихов живот обављају мирно и достојанствено.

Без моћне војске, ефикасне полиције, организоване Безбедносно информативне агенције и владавине права нема успешне Србије, а ово је начин да се свим припадницима тих служби захвалимо, рекао је Александар Вулин, министар унутрашњих послова.

Власницима новоизграђених станова честитала је и минситарка за рад, запошљавање, броачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

У изградњу станова у Србији за припаднике снага безбедности инвестирано је 266 милиона евра, а радове изводе искључиво домаће фирме.

Амбиција је да се изгради 7000 станова за припаднике служби безбедности и да наредних година ниједан припадник безбедносног система Републике Србије не буде без нерешеног стамбеног питања.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић је подсетио да је реч о људима који деценијама одано раде свој посао ризикујући животе, а који деценијама нису могли да реше стамбено питање.

У насељу Денино брдо гради се укупно 976 станова, у девет стамбених јединица, док се у још шест градова у Србији гради још око 6.000 станова.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.