Уручени сертификати полазницима кратких програма студија из области медицинских наука

На Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу уручени су сертификати првој групи полазника кратких програма студија из области медицинских наука, првих у Србији те врсте.

Програм под називом „Интезивно лечење и вантелесни крвоток“ реализује се у сарадњи са Институтом за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Програм „Интензивно лечење и вантелесни крвоток“ намењен је медицинским техничарима који раде у интензивним негама, као и онима који су специфично везани за кардиохирургију.

То су прва два програма из области медицине која су уведена у нашој земљи. Већ од јесени планира се програм намењен инструментарима који би требало да прерасте и у вишу школу, јер кардиоваскуларна патологија, има велики број специфичности.

Ове две установе омогућиле су да средњи и виши кадар прошири своја знања и да се додатно оспособе здравствени радници који ће радити у јединицама интензивне неге.

Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње је и наставна база у којој је најпре почела заједничка реализација кратких едукативних програма, а од недавно је и студентима факултета медицинских наука омогућено да у оквиру вежби из интерне медицине обављају стручну праксу у области кардиологије.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *