Уручени „златни индекси“ Факултета инжењерских наука

Поводом 50 година од уписа на студије машинства, припадницима осме генерације дипломаца крагујевачког Факултета инжењерских наука, уручени су „златни индекси“ и Споменица генерације 1967/68.

Припадници овогодишње „златне генерације“ део су заједнице коју данас чини више од 6500 инжењера, који су се на овом факултету школовали на различитим нивоима студија током протеклих 57 година.

Крагујевачки инжењери који су се школовали 60-их година одиграли су веома битну улогу у привредном, политичком и друштвеном животу Крагујевца и Србије.

За припаднике осме генерације наших дипломаца, који су студије уписали 1967. године, ова година је јубиларна – они славе пола века од уписа на студије. Пре 50 година, дипломирала су 72 студента.

Биле су то године пионирских подухвата и убрзаног развоја високог школства у Крагујевцу, које је имало задатак да школује стручњаке за којима је привреда имала изражену потребу.

Крагујевачки инжењери који су се школовали 60-их година одиграли су веома битну улогу у привредном, политичком и друштвеном животу Крагујевца и Србије.

Припадници овогодишње „златне генерације“ део су заједнице коју данас чини преко 6500 инжењера, који су се на овом факултету школовали на различитим нивоима студија током протеклих 57 година.

Факултет је, као и сваке године, штампао и „Споменицу генерације 1967/68.“, која садржи фотографије и податке о свим припадницима осме генерације наших дипломаца.

На овом факултету кажу да се интересовање младих људи за студије машинства, али и за друге инжењерске дисциплине повећава, а дипломци се у последњих десетак година запошљавају одмах по завршетку, а неки чак и пре формалног завршетка студија.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *