Ускоро анкетирање о квалитету комуналних услуга

Грађани Крагујевца убудуће ће моћи да учестују у контроли квалитета комуналних услуга које пружају градска предузећа.

То је предвиђено Законом о комуналним делатностима.

Крагујевачка комунална предузећа биће у обавези да једном годишње спроведу поступак изјашњавања корисника о квалитету пружања услуга.

Грађани ће оцењивати пијачне и услуге „Чистоће“, димничарске и паркинг услуге, као и оне које пружају „Градска гробља“.

Уколико резултати изјашњавања покажу да грађани нису задовољни, локална самоуправа има обавезу да преиспита рад комуналних предузећа и наложи уклањање недостатака, односно пропуста у раду, у року од три месеца.

Владимир Максимовић, члан Градског већа, најављује и формирање комуналног портала: „Ми ћемо у наредном периоду оформити и један комунални портал где ће наши грађани моћи да пријављују све оно што сматрају да није у реду у квалитету комуналних услуга, преко ког ће моћи да добијају и повратне информације у најкраћем могућем року.

У овом тренутку размишљамо да тај најкраћи могући рок буде 48 сати.

То је нешто што ће сигурно унапредити квалитет комуналних услуга у наредном периоду. Очекујемо да портал заживи у наредних месец, два, где ће грађани моћи да остављају своје примедбе, похвале и сугестије.“

Поред услуга комуналних предузећа, грађани ће оцењивати и услуге јавног градског и приградског превоза.

Овакву одлуку донело је Градско веће, након што је продаја карата за градски превоз опала за 7,3 одсто.

„Наша идеја је да не испитујемо само људе који се свакодневно возе, јер у месец дана можемо налетети на велики број понављања.

Ми желимо да питамо људе зашто се не возе, да питамо људе који се паркирају у центру града ‘добар дан, ми смо из Градске агенције за саобраћај, желимо да вас питамо зашто се возите аутомобилом.

Шта је то што вас спречава да користите градски превоз’.

Желимо једно широко истраживање које није још увек до краја дефинисано, ми смо само добили налог да се то уради, урадићемо га на најбољи могући начин и дати јавности на увид шта су резултати“ , каже Душан Обрадовић, директор Градске агенције за саобраћај.

Током прошле године у Крагујевцу је продато 227 хиљада карата за превоз мање у односу 2016, а такође је и продаја месечних маркица за запослене опала за 3,8 одсто.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *