Ускоро завршетак пешачке стазе у Даничићевој

У насељу Ердоглија, прве куће у близини Генералових вила направљене су крајем педесетих година прошлог века.

Од тих давних година, до данас људи који станују на левој страни Даничићеве улице нису имали тротоар и кретали су се по блату.

Акцијом коју је покренула локална самоуправа, пешачка стаза дуга 250 метара биће ускоро завршена, уколико наредни дани буду без већих падавина и хладноће.

Тако ће једна од најважнијих саобраћајница најстаријег урбаног насеља после скоро седам деценија добити комплетно опремљену Даничићеву улицу.

У породичним кућама дуж леве стране Даничићеве улице живе углавном староседеоци. У овом насељу почела је изградња кућа у време када се Крагујевац ширио на тадашњем рубном делу града. Ту су некад била имања крагујевачке породице Зекавица.

Од тих времена до данас становници ове улице имали су много мука током јесени и зиме јер није било пешачких стаза, па су пероди кише и снега задавали пешацима проблеме.

Градска управа за комуналне послове, одредила је уређење тротоара у Даничићевој за један од првих послова у овој години. Радови су почели.

Стара улица добиће ново лице. Прве су стигле бехатон плоче, чије је постављање у току, а уколико наредних дана временски услови дозволе радови ће бити брзо завршени.

Стаза дужине 250 метара поплочана је бехатон коцкама а како би се особе са инвалидитетом лакше кретале на завршници стаза ивичњак је спуштен.

Пешачке стазе урађене су по савременим стандардима. Уређење овог простора дефинисала је Дирекција за урбанизам.

Поред Ердоглије, иста врста посла, односно постављање тротоара одвија се дуж интерне саобраћајнице у кругу Клиничког центра. У дужини од 110 метара.

Од Школског диспанзера до Интерне клинике, у току је уређење пешачке стазе која ће такође, бити поплочана бехатоном.

Завршетком радова биће окончан комплетан посао у кругу Клиничког центра, јер је осим уређења ове стазе полочан плато испред зграде АТД а.

Временски услови диктирају и темпо радова екипама које раде на комуналном уређењу Града.

С обзиром на то, да је реч о пословима који нису сложени, а са друге стране станарима у Даничићевој и пролазницима кроз Клинички центар значиће много, јер са кишом која је најављена наредних дана, поново би се ходало по блату.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.