Успешна година за ЈКП “Шумадија”

У Јавно комуналном предузећу “Шумадија” одржана је конференција за медије на којој су сумирани резултати рада у 2019. години.

Надлежни из ЈКП “Шумадија” оцењују прву годину спојених комуналних фирми успешном и задовољни су оствареним резултатима.

Поред набавке савремене опреме и механизације, 2019. годину обележила је реконструкција паркинга код Робне куће и мале пијаце у насељу Бубањ.

Предузеће, које обавља 10 комуналних делатности, започело је инвестициони циклус изградњом прве јавне гараже чији се завршетак очекује средином наредне године.

Након спајања пет јавно-комуналних предузећа и обједињавања 10 делатности, Јавно комунално предузеће Шумадија је, према речима руковоства, у 2019. години успешно извршило све поверене послове оснивача, и редовно испунило услуге према грађанима.

Остварени приходи предузећа су милијарду и 260 милиона динара, а процењена добит је око 50 милиона динара.

У првој години постојања Јавно комунално предузеће “Шумадија” добило је и неколико признања. Привредна комора Србије је крагујевачком предузећу доделила награду за пословни успех у 2019. години.

Припајањем Градске агенције за саобраћај у 2020. години Јавно комунално предузеће “Шумадија” биће задужено и за јавни превоз. То ће повећати добит и приходе предузећа који ће, како се процењује, износити око 2,5 милијарде динара. Део новца биће искоришћен за набавку нових машина и опреме.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *