Успешна промоција иновација у Дунавском региону

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, као део конзорцијума партнера из 13 земаља са територије Дунавског региона, је 2018. године започела имплементацију пројекта „Промовисање иновација у Дунавском региону кроз инжењеринг знања и управљање правима интелектуалне својине“.

Резултати рада представљени су на завршној конференцији која је, у хибридном формату, окупила представнике Србије, Словеније, Словачке,  Немачке, Аустрије, Мађарске Хрватске, Чешке, Бугарске, Румуније, Босне и Херцеговине, Републике Молдавије и Украјине, као и стручњаке из ове области.

За три и по године рада, конзорцијум је припремио и пријавио укупно 137 резултата и 21 аутпут постигавши нарочито значајан успех у домену обухвата таргетираних циљних група.

Главни резултат пројекта је KnowING HUB платформа – комплексна онлајн база података за пружање приступа специфичним подацима, алатима за екстракцију знања и алатима за управљање интелектуалном својином, како за почетнике тако и за напредне кориснике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *