Успешно завршен пројекат „За бољи и уреднији живот Рома у Корману“

Пројекат „За бољи и уреднији живот Рома у Корману“ званично је завршен конференцијом која је окупила представнике свих институција, установа и удружења који су учествовали у пројектним активностима.

Реализацијом пројекта побољшани су услови живота ромских домаћинстава у овом крагујевачком насељу.

Кроз пројекат „Заједно за здравији и уреднији живот Рома у Корману“ реализован је низ активности на смањењу ризика од заражавања ковидом 19.

Град је ангажовао Јавно-комунално предузеће Шумадија на чишћењу насеља, интервенисано је због воде, постављен је метални мост са рукохватом, додељене су канте за отпатке, урађена је дезинфекција и уручени хигијенски пакети.

Пројекат је подржала локала самоуправа, а део се односио на едукацију ромских мештана Кормана о здравственим и социјално – економским питањима, као и о значају здравог живота и хигијене за здравље, посебно у контексту епидемије Ковид-19.

За реализацију пројекта „Заједно за здравији и уреднији живот Рома у Корману“ – Удружења Интегративни глобал центар, Влада Швајцарске је кроз програм „Свисс Про“ одобрила више од 12 хиљада евра.

Реализацијом пројекта побољшани су санитарни услови за 23 ромска домаћинства у насељу Корман.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *