Установа културе „Кораци“ поклонила књиге из свог издаваштва

Запослени у Установи културе “Кораци“ посетили су Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа  и том приликом поклонили им одређени фонд књига за њихову библиотеку.

Скромну помоћ у виду донација књига уручили су и Одељењу педијатрије у Универзитетском клиничком центру Крагујевац.

Установа културе “Кораци“ настоји да се, поред своје примарне делатности, бави и акцијама које имају хумани карактер. Једна од њих је и донација књига и великог броја часописа „Дечја искра“ институцијама, установама и удружењима у Крагујевцу.

Свој библиотечки фонд књига обогатили су Центар за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“, Школа за основно и средње образовање “Вукашин Марковић“, али и  Друштво за ученике оштећеног слуха.

„Кораци“ на овај начин промовишу културу читања, па су тако установе, институције и удружења добиле значајан број нових наслова које је издала ова градска установа културе.

Свака донација књига је од великог значаја, како за увећање библиотечког фонда, тако и за оне који нису у могућности да оду до библиотеке и позајме књиге.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *