Усвојен план детаљне регулације „Бешњаја“

Одборници Скупштине града Крагујевца усвојили су План детаљне регулације „Бешњаја“ којим ће бити омогућена изградња дечјег одмаралишта „Богдан Милановић“ на Бешњаји.

Поред ове, локални парламент усвојио је и низ одлука, решења и закључака који се односе на комунални ред, такси превоз, рад Јавног стамбеног предузећа и развој Апотекарске установе.

Препознајући развојне капацитете туристичког подручја Бешњаја, град Крагујевац је у сарадњи са Јагодином предвидео израду Плана детаљне регулације ове области. Усвајањем плана створиће се услови за изградњу новог дечјег одмаралишта на Бешњаји.

Објекат ће носити име Богдана Милановића, у знак сећања на прерано преминулог Крагујевчанина, великог стручњака у области информационих технологија, чији је отац Славољуб покренуо иницијативу за изгрању овог одмаралишта и донирао део средстава.

Једина тачка дневног реда која је изазвала мању расправу одборника опозиције и власти односила се на одлуку да ЈКП Шумадија Крагујевац уведе специјализовано возило за контролу саобраћаја „Око сколовоˮ. Куповину овог система град ће субвенционисати из буџета са 19.000.000 динара.

Одборници градског парламента су на 23. редовној седници, између осталог, усвојили и низ предлога аката из области избора, именовања, постављења и разрешења.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *