Усвојена нова Стратегија Реформе јавне управе

Влада Србије усвојила је нову Стратегију реформе јавне управе за наредни десетогодишњи период.

Стратегија први пут уводи кровну политику пружања услуга, како би се наставио и унапредио тренд развоја кориснички оријентисаних услуга и увођења стандарда и квалитета у пружање услуга грађанима и привреди.

Визија Стратегије реформе јавне управе је Управа по мери свих нас.

То је управа по мери грађана и привреде, ефикасна, одговорна и транспаретна која пруза квалитетне и лако доступне услуге, управа по мери државних службеника, деполитизована, професионална и делотворна и управа која је носилац промена и реформи, као и пуноправног чланства наше земље у ЕУ.

Стратегија РЈУ је кровни документ који обухвата три акциона плана – управљање људским ресурсима, пружање услуга и одговорност и транспарентност и три програма у области планирања и кооридинације јавних политика, управљања јавним финансијама и реформи система локалне самоуправе, кроз које ЕУ прати наредак Србије у процесу европских интеграција.

Стратегија РЈУ за период 2021-2030. године са Акционим планом за период 2021-2025. године израђена је на основу евалуације претходног стратешког документа и уз свеобухватне консултације представника државних органа, незваисних државних органа, удружења грађана и Привредне коморе Србије, као и уз учешће представника Делегације ЕУ у Србији и представника СИГМА/ОЕБС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *