Утврђен максималан број запослених у Градској управи

У складу са републичком одлуком о максималном броју запослених у јавном сектору на неодређено време, којом је предвиђено 3156 запослених за град Крагујевац, одлуком одборника Скупшине града утврђен је максималан број од 3132, колико је сада запослено у јавном сектору.

Тиме је Град Крагујевац завршио са спровођењем рационализације за 2017. годину.

Ове године отишло је укупно 127 запослених, споразумно или уз стимулативну отпремнину, која је исплаћивана до 31. децембра 2017. године.

Највише је отишло из Јавно комуналног предузећа Водовод и канализација 34-оро запослених, Јавно стамбеног предузећа 18- оро, Центра за стрна жита 16–оро, Чистоће десеторо, Градске управе тридесеторо.

Критеријуми за одлазак запослених из јавног сектора су утврђени законом о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору.

Сам закон о максималном броју запослених важи до краја 2018. године, као и забрана запошљавања у јавном сектору.

У овој години очекују се смернице из Владе Републике Србије након чега Скупштина града доноси одлуку како би се кренуло са трећим, новим кругом.

Улога Министарства државне управе и локалне самоуправе је посредничка када се говори о односу захтева које општине и градови упућују владиној комисији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *