Увођење јавног приватног партнерства у јавни превоз у Крагујевцу

Увођење јавног приватног парнерства у јавни превоз у Крагујевцу уследиће до краја године.

На тај начин ова комунална делатност биће побољшана, а град ће имати, по угледу на Ниш и Београд, нове аутобусе на улицама. За кориснике јавног превоза ова новина значиће и бољи комфор.

Јавни транспорт путника на територији града Крагујевца организован је на мрежи која се састоји од  34 линије – 21 градске и 13 приградских на којима саобраћа 68 возила.

На основу тендерске процедуре, која је отворена за све заинтерсоване оператере организован је модел јавног транспорта.

Новина која ће уследити у овој врсти комуналне делатности је увођење јавног приватног партнерства у организацију рада.

Током 2018. године почео је процес модернизације ове комуналне услуге.

Увећан је број полазака, возла су климатизована, уведен је електронски систем наплате карата, као и нови систем информисања корисника у Јавном превозу – видео надзор, wi-fi, бројачи, звучна и визуелна најава стајалишта.

Корисницима градског превоза омогућено је да добију нову или продуже стару еКГ картицу само са личном картом.

Шта увођење јавног приватног партнерства значи за људе који се возе аутобусима и како ће бити видљив овај модел на улицама?

Јавни градски превоз у Крагујевцу у овом тренутку одвија се без значајних новина у погледу цене, која се неће мењати, као ни број линија.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *