Вакцинисало се око 70 радника Водовода

Прву дозу вакцине Синофарм против корона вируса, примило је 70-ак радника Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“.

Запослени сматрају да је имунизација у фирмама где има више стотина радника неопходна.

Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ има 513 запослених.

За вакцинацију Синофарм вакцином пријавило се око 70 радника који су били подељени у две групе.

Запослени у крагујевачком Водоводу истичу да је неопходна имунизација свих грађана, посебно радника који раде у великим предузећима, јер је то једини начин да се заштите од корона вируса.

Директор Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“, Небојша Јаковљевић подсећа да се више од 100 запослених још раније пријавило за имунизацију.

Очекује да ће, након данашње масовне вакцинације, бити вакцинисана половина колектива.

У Крагујевцу је до сада вакцинисано 47 хиљада грађана, а ревакцинисано 37 хиљада.

До краја недеље ће тај број стићи до цифре која представља трећину пунолетног становништва, истакао је градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

Масовну вакцинацију радника у предузећима реализују екипе крагујевачког Дома здравља.

Дом здравља Крагујевац, у сарадњи са  локалном самоуправом, и у наредном периоду најављује организоване акције имунизације грађана у предузећима, али и по селима.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *