Вакер Нојзон (Wacker Neuson) у Крагујевцу обележио 15 година пословања

Немачки произвођач лаке и компактне грађевинске опреме и машина „Вакер Нојзон“ обележио је 15 година пословања у Крагујевцу.

Тим поводом, у присуству министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарије Кисић Тепавчевић, руководство компаније је представило досадашње резултате рада, а посебан акценат је стављен на запошљавање особа из категорије теже запошљивих и тренинг центар за обуку будућих заваривача и ученика који се школују по дуалном моделу.

Након десетогодишњег рада у трговини, 40-огодишња Ивана Стефановић је завршила преквалификацију за оператера машинске обраде, захваљујући којој се запослила у „Вакер Нојзону“ као заваривач.

На првом тесту у тренинг центру за обуку будућих заваривача процењено је да Ивана може да обавља овај посао, након чега је примљена на пробни рад.

Једна је од двадесетак жена ангажованих у производним погонима ове компаније.

„Вакер Нојзон“ је међу првима у Крагујевцу препознао проблем недостатка адекватних кадрова и организовао обуку из области заваривања и браварских послова.

Кроз тренинг центар ове компаније пошло је више стотина људи, али и ученика који се школују по дуалном моделу.

Деценију и по пословања „Вакер Нојзон“ у Крагујевцу дочекује на три локације са више од 650 запослених.

Према оцени министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарије Кисић Тепавчевић ова компанија, као један од лидера у запошљавању у региону, представља пример добре праксе и у значајној мери доприноси смањењу стопе незапослености у Крагујевцу.

Компаније попут ове су од посебног су значаја за привредни и економски развој града, а одлука „Вакер Нојзона“ да реинвестира потврђује да Крагујевац може да одговори потребама и домаћих и стрaних инвеститора.

Овом приликом је констатовано да узајамна сарадња компаније, државе и локалне самоуправе трасира пут ка стабилној будућности и остварењу инвестиционих планова „Вакер Нојзона“, запошљавању и расту, увођењу нових технологија и дугорочном одрживом развоју.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *