Валентина Цмиљановић добитница награде Фондације др Горан Љубијанкић

Валентина Цмиљановић, мастер биолог – молекуларни биолог са Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу, добитница је награде Фондације др Горан Љубијанкић за најбољи мастер рад из области молекуларне биологије за 2019. годину.

Валентина Цмиљановић је завршила мастер студије биологија – молекуларна биологија на Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу.

Завршни рад одбранила је у децембру прошле године, под менторством доц. др Милоша Матића.

Добитница је награде Фондације др Горан Љубијанкић за најбољи мастер рад из области молекуларне биологије за 2019. годину.

Признање је доделио Управни одбор Фондације.

У конкуренцији за награду било је 14 мастер радова, а награду су равноправно поделила четири рада.

Лабораторија за физиологију животиња налази се на Природно- математичком факултету и бави се великим бројем истраживања у којима укључују и живе системе животиња.

Такође је специјализована и за ин-витро истраживања, која подразумевају ћелијска ткива, односно ткива у култури.

На седници Фонда за младе таленте Републике усвојена је и прелиминарна листа кандидата који испуњавају све услове конкурса за стипендирање до 950 најбољих студената завршних година основних академских студија и до 460 студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република, за школску 2019/20. годину.

На листи за Доситејеву стипендију нашло се и 12-оро студената крагујевачког Природно-математичког факултета.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *