Ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације

У Шумадијском управном округу одржана је ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације.

Чланови окружног штаба упознати су са информацијом о увођењу ванредног стања на територији Републике Србије од 15. марта као и са тренутном ситуацијом на подручју Шумадијског управног округа поводом појаве заразне болести изазване вирусом COVID- 19.

На ванредној седници Штаб за ванредне ситуације Шумадијског управног округа упозант је са Одлуком о проглашењу ванредног стања у Републици Србији ради сузбијања ширења заразе вирусом COVID- 19.

Штаб је упознат и са ситуацијом на подручју Округа од стране представника Института за јавно здравље и представника Клиничког Центра Крагујевац.

Седници су поред чланова штаба присуствовали и представници Домова здравља са подручја Округа као и Републичког фонда за здравствену заштиту.

Након сагледавања тренутне ситуације, а у складу са мерама које ће спроводити, Штаб је донео препоруку локалним самоуправама.

На основу актуелне ситуације поводом појаве заразне болести изазване вирусом COVID- 19 свим локалним самоуправама са подручја Шумадијског управног округа препоручено је да се предузму све активности, мере и поступци из свог делокруга рада ради сузбијања ширења вируса COVID- 19.

О предузетим активностима, мерама и поступцима локалне самоуправе дужне су да редовно по потреби извештавају Штаб за ванредне ситуације Шумадијског управног округа.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *