Васовић: Mожемо са најјачима, оптимиста сам за будућност

У најтежем до сада систему квалификација за Лигу шампиона, ватерполисти Радничког из Крагујевца су на квалификациони турнир у Будимпешти отишли као аутсајдери, а вратили се као најпријатније изненађење, о коме прича ватерполо Европа.

Иако смо на крају остали без пласмана у Лигу шампиона, није да нисмо урадили ништа. Било је битно да се позиционирамо међу прве четири екипе како бисмо били носиоци у Купу Европе, тако да смо ипак много остварили. Важно је и што смо сви ми у клубу и играчи видели где се тренутно налазимо и колико нам фали. Морам да признам да сам задовољан игром, понашањем и борбом. Нисмо узмицали ни пред једним ривалом, па чак ни Брешом, од које смо изгубили разликом која је много већа него што је то заиста био однос снага у базену. Али, такав је спорт – истакао је Југослав Васовић, директор Радничког.

Крагујевчани ће почетком децембра европски пут наставити учешћем у Купу Европе, а састави група биће познати након сутрашњег жреба у Ниону.

Пре тога, очекују их дерби сусрети у домаћем шампионату, са Црвеном звездом, у петак од 19 часова и Партизаном недељу дана касније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *