Васпитачица заражена коронавирусом у добром здравственом стању

Медицинска сестра-васпитач јаслене групе у вртићу “Црвенкапа”, позитивна је на коронавирус, потврђено је Радио-телевизији Крагујевац у Предшколској установи „Нада Наумовић“, уз напомену да она осећа добро и да је без симптома, као и колегинице које су у самоизолацији.

У предшколској установи „Нада Наумовић”, у чијем саставу је и обданиште “Црвенкапа”, кажу да су све мере заштите предузете оног тренутка када је васпитачица јавила да је инфицирана коронавирусом.

Институт за јавно здравље и родитељи малишана су благовремено обавештени, а потом и анкетирани о томе да ли планирају да децу доводе у обданиште. Цео јаслени колектив је у 14-дневној самоизолацији.

Све просторије су дезинфиковане и спроводе се све мере заштите које су се, иначе, спроводиле од првог дана отварања вртића након паузе.

Деца која су данас дошла у вртић, њих осморо, нису боравила у просторијама у којима је радила васпитачица позитивна на Ковид-19.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *