Ватерполисти Радничког и следеће сезоне директно у Лиги шампиона

Ватерполисти Радничког играће и наредне године директно у Лиги шампиона, потврђено је на састанку у Београду, одржаном у оквиру „фајнал-ејта“ најелитнијег европског клупског такмичења.

Србија ће тако и ове године имати два тима директно у групној фази Лиге шампиона, пошто је и Нови Београд сигуран учесник као домаћин завршног турнира, а постоје шансе и да се трећи тим избори кроз квалификације, као што је то ове сезоне учинила Црвена звезда.

Крагујевац се ове сезоне вратио на елитну европску мапу, али Раднички није успео да се избори за „фајнал-ејт“, из „групе смрти“ из које су се потом чак три екипе пласирале у полуфинале, а Барселонета је заустављена на корак од тога.

Ипак, Шумадинци су пружили неколико одличних партија и показали да припадају самом крему европског ватерпола, а ново поверење које им је указала Европска федерација је само још једна потврда свега тога.

– Много нам значи што ћемо и наредне сезоне играти у Лиги шампиона. Мечеви са најбољим европским тимовима су од круцијалног значаја за развој наше младе екипе, у којој је ове сезоне било доста дебитаната у најелитнијем европском клупском такмичењу. Ово је велико признање за наш клуб, а уједно и потврда да су челници ЛЕН-а препознали наше вредности и да су задовољни нашим учешћем и организацијом утакмица у Крагујевцу – рекао је Југослав Васовић, директор ВК Раднички.

Лига шампиона требало би да стартује у новембру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.